Nieuws

Wedstrijdverslag BCA 3 – Beca 2000 1 door de ogen van Jan Nijkamp!

We waren deze week te gast in het Arnhemse. 

Tegenstander Beca heeft het zwaar dit seizoen en het ziet er naar uit dat zij gaan degraderen naar de 2e divisie. Jammer voor dit sympathieke team die de moed er in blijft houden en met opgeheven hoofd hun tegenstanders blijven bestrijden.
In de herendubbel geen Remco Pots, maar hier werd ruimte gemaakt voor Binghong Ye.
Samen met Elano speelden ze een serieuze set. In de 2e werd het meer een trainingspartijtje, waarbij de BCA spelers de shuttle omhoog speelden en de Beca mannen Sven Karsenbarg en Kjelt van den Hazel de shuttle naar believen mochten retourneren. Daarbij kwamen ze nog wel heel dichtbij, maar een 3e set konden ze niet afdwingen. Het werd 13-21 en 19-21

Bij de dames was het veel spannender. Voor Anouk Molenkamp – zij was vorige week geblesseerd geraakt tijden het spelen van het RSK Regio Centrum toernooi en kon daarom deze week onmogelijk meespelen. De “kleine” Nadia Choukri uitgenodigd om in te vallen.
Ik kan u meedelen dat de “kleine meid” op dit niveau zich meer dan aardig weet staande te houden.
Nadia keek in de 1e set nog wat de bekende kat uit de boom, maar in de 2e set zag je dat ze steeds meer initiatief nam. Ze speelde goed aan de zijde van Ilja Bakker. Helaas hadden ze ook een beetje pech om in de eindstrijd de setwinst binnen te halen. Er werd vandaag verloren met 22-20 en 25-23.

Binghong was klaar voor zijn singlepartij waarin hij het opnam tegen Rolf Oostenbrink.
In de 1e set liet Binghong zien dat hij zijn slagen goed diep kon wegzetten en dat hij het korte werk niet schuwde. Eigenlijk was de BCA speler Heer en Meester in het veld en is het dan ook niet zo verwonderlijk dat de 1e set met 8-21 naar de BCA speler ging. In de 2e set schakelde Rolf een tandje bij, of was het Binghong die besloot om wat te freewheelen? Ik kan het u omwille van de taalbarrière dat niet vertellen.  Feit is wel dat er in de 2e set met minder overtuiging werd gewonnen 16-21.
Ach maar wie maalt daar nou om.

Lotte had vandaag haar ijzers ondergedaan. Zo leek mij dat toen ze in haar single tegen Mayke Welten stond te spelen. Stond Lotte nou op een speciaal aangelegde schaatsbaan? Ze zwierde over de baan en had soms moeite om zich staande te houden. Wat was hier aan de hand?
Lotte was vorige week op bezoek gegaan bij haar Engelse vriendin Sarah Collins. We kennen Sarah nog van vorig seizoen toen ze ook voor BCA in de competitie uitkwam. En als badminton vriendin wordt je dan ook uitgenodigd om bij de Engelse club je talenten te etaleren. Dus neem je je kloffie mee, maar vergeet je de sportschoenen mee naar huis te nemen. Ja en dan moet je vandaag dus constateren dat je schoenen niet in je sporttas zitten. Gelukkig had ze dat ouwe paar nog in de kast staan. Ja daar in die kast stonden ze goed, maar zo bleek aan haar voeten was die beleving totaal anders. Nog even gekeken of er iemand een paar in dezelfde maat bij zich had, maar helaas bleek dat niet het geval. En dan moet je en is er geen weg meer terug. Het was een koddig gezicht om Lotte zo te zien werken. Ik moet toch zeggen Lotte, dat wij langs de kant ons goed hebben vermaakt met je partij en ik hoop dat je ons leedvermaak kunt vergeven. We hebben het echt heel goed met je voor.
En dat je vandaag niet hebt kunnen winnen, dat was vanwege de gladheid heel begrijpelijk.

Remco Pots speelde vandaag de 2e single en kwam tegenover Kjelt van den Hazel te staan.
Die jongen van Pots is dit seizoen moeilijk te kloppen en speelt wreed goed. Met Moeder Pots op het bankje langs de lijn moest Remco het vandaag ook voor haar een keertje laten zien.
Ik weet zeker dat ik daar een trotse moeder zag zitten.
Vandaag zag ik Kjelt een aantal keren het bos in worden gestuurd. Misschien heb je dat zelf ook wel eens meegemaakt. Je bent naar het achterveld geslagen en kan de shuttle met pijn en moeite nog retourneren en je vermoed dan dat er een korte drop terug wordt geslagen. Dus snel je direct naar het net, maar als je goed en wel opkijkt, dan zie je dat Remco de return niet kort, maar over je heen in het achterveld heeft geslagen. Je kunt de shuttle nog net boven je hoofd horen wegfluiten.
Zelf speel ik gelukkig nooit tegen Remco, want ik zou met een in deze vorm verkerende Remco niet eens met 7 en 8 punten kunnen verliezen.

Onze invalster Nadia Choukri speelde de 2e dames single en kwam tegenover Carmen van de Lustgraaf te staan. Ik had Nadia al eens bij de jeugd zien spelen en was toen nog niet onder de indruk van haar niveau. Hey, ik ben eerlijk hè. Ik keek al op van de signalen die ik opving en al helemaal toen Nadia Kampioen van Nederland werd in haar leeftijdsklasse. Dit seizoen zag ik op papier al enkele uitslagen en dacht nou nou Nadia je hebt je toch goed weten te ontwikkelen. Nee, dat had ik toen echt niet verwacht. Vandaag zag ik haar van dichtbij spelen en ben natuurlijk helemaal om.
Zowel in de single als in de damesdubbel zag ik volwassen spel, waarbij Nadia in deze single haar tegenstandster overklaste. Mag ik dat zeggen?
Ja dat mag ik zeggen als Nadia met 14 en 5 weet te winnen. Ga zo door dame, gefeliciteerd.

Dan de beide mixen tot besluit.
Remco en Ilja hadden een recordpartij in de vorm van de snelste in speelduur.
In de 1e set stond het bij de interval als ik mij niet vergis 1-11, wat later werd uitgebouwd naar 7-21. In de 2e set werd ook weer een voorsprong genomen, maar beduidend minder groot, want bij deze interval stond het 9-11.
Na de interval was het gedaan met Sven en Carmen, want Ilja en Remco liepen snel uit naar 12-21.
Op de andere “schaatsbaan” stonden Elano en Lotte te zwieren. De 1e set was net verloren gegaan met 21-19 en in de 2e stonden we wel voor, maar aan het eind kwamen Rolf en Mayke toch erop en erover, maar dat was maar voor heel even. Het BCA-koppel liet ons toen hun beste spel zien en wonnen ditmaal met dezelfde cijfers 19-21 en maakten we ons op voor een spannende 3e set.
Ik kan u direct vertellen, dat die minder spannend werd, omdat Elano en Lotte in deze 3e set steeds weer een ruime voorsprong van zo’n 4 punten op hun tegenstanders voor bleven houden.
Na de interval hadden de Arnhemmers wat ongelukkige acties, waardoor er toch nog een ruime stand in het voordeel van de Amersfoorters op het bord prijkte 12-21

Met dank aan Nadia Choukri voor het invallen en haar strakke badmintonspel.
Hopelijk heb je het ook leuk gevonden in onze groep en zouden we het fijn vinden om in tijde van nood nog eens een beroep op je inzet te mogen doen.
Dat zou zomaar in de volgende wedstrijd kunnen zijn, wanneer de uitwedstrijd in en tegen Almere 2 in de agenda staat geschreven. Veel succes allemaal. 

« Terug

» Nieuws archief