Nieuws

Wedstrijdverslag BCA 3 – Hoornse 1 door de ogen van Jan Nijkamp!

Vanmiddag zou de lijstaanvoerder onze tegenstander zijn.

De wedstrijd begon goed en we streden op basis van gelijkwaardigheid, maar na de break waren er enkele ongelukkige rally’s, waardoor de winst op naam van Dave Veerman en Ruben Wijnands werd geschreven. De tweede set was een kopie van de eerste , maar met het grote verschil, dat Remco en Elano met één puntje voorsprong de interval ingingen. Daarna ging het opnieuw wat minder en moesten we na twee sets constateren dat BV Hoornse de confrontatie tussen de heren had weten te winnen.Gauw naar de dames Ilja en Anouk. Hoe stonden zij erin na de deceptie in de wedstrijd van vorige week tegen Duinwijck? Nou dat was helemaal niet verkeert hoor. De eerste set was al in de pocket en in de tweede hadden onze dames brutaal de leiding genomen. Hoornse met Feng Groothuijse en Jessica Ottenhoff wisten nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar in de overtime wisten onze dames dan toch een meer dan goede prestatie te leveren door met 23-21 en in twee sets te winnen.

Remco verkeert de laatste weken in een bloedvorm. Niet dat hij zomaar over zijn tegenstanders heen walst. Nee Remco moet er wel degelijk voor werken. Zijn partijen zijn het aankijken meer dan waard.
Ook vandaag zagen we zo’n wedstrijd. Sterk spel van Remco in een gelijk opgaand duel en dan met een paar punten los weet hij dan snel de 21 punten af te tikken. Geen verzwakking in de tweede set, maar direct opvreten en laten zien wie de baas is op het veld. Vandaag werd opnieuw gewonnen en ditmaal van Dave Veerman. Lotte Manenschijn had een zware tegenstandster in Chloë Mayer. Vooraf probeerde ik Lotte’s prestaties van dit seizoen op te hemelen, maar of ze mij echt geloofde….? In deze wedstrijd kon Lotte alleen wat figureren en nam Chloë de leiding en stond ze die ook niet meer af. Zowel in de eerste als de tweede set zagen we een hardwerkende Lotte die helaas niet kon excelleren tegen het talent van BV Hoornse. Ach meisie volgende week speel jij gewoon weer de pannen van het dak. Dan mijn zoon Elano Nijkamp. Nu Harald Hiemstra met ons eerste team in de kampioenspoule de eer voor BC Amersfoort hoog gaat houden, moet Elano naast de dubbel en de mix, ook etaleren in het singlespel. Tegenstander van vandaag was Ruben Wijnands. Even probeerde Elano er een wedstrijd van te maken, maar had na de pauze al gauw door dat hier vandaag geen eer was te halen. Ook in de tweede set was het Ruben die de meeste punten voor zich opeiste. Na het lijnen bij de HE2 kon Ik nog net een paar slagen uit de wedstrijd van Anouk Molenkamp tegen Feng Groothuijse meekrijgen. De eerste set was al verloren gegaan en de tweede set was in de eindfase beland. Anouk kon het vandaag niet bolwerken en moest haar verlies nemen. Dit deed ze dan ook met een stevige krachtterm die ik nog wel weet, maar niet zal optekenen.

Hoewel we op achterstand waren gekomen bleven de beide mix koppels er in geloven dat een gelijkspel er nog in zat. Ik kan daarover kort zijn. Beide BCA koppels streden er wel voor, maar meer dan tegenstand bieden konden ze niet.

Zijn we dan teleurgesteld? Ja, dat wel, maar toch heel mooi weer twee lichtpuntjes. Bij aanvang van het seizoen waren we goed van start gegaan en behaalden veel punten. Nu zakken we een beetje op de ranglijst, maar komen niet echt in de gevarenzone. Bij de tweede helft van de competitie, die volgende week aanstaande is, verwacht ik meer kans op een positief resultaat. We gaan het a.s. zaterdag zien als Velo-2 onze tegenstander is.

Succes.

« Terug

» Nieuws archief