Nieuws

Le Credit Sportif VELO - FZ Forza Amersfoort door de ogen van Harald Hiemstra!

Vandaag was het vlaggenschip van Amersfoort weer aan de beurt om te flaneren op de baan. Dit keer mochten wij tegen voormalig landskampioen Velo. Dit beloofde dus een pittige dag te worden. We waren compleet dit keer, met Esther als versterking. Doordat Jim Middelburg geblesseerd was zag hun opstelling er iets anders uit dan verwacht. 

We begonnen in de dubbels met Koen en Vincent op de baan. Deze werd gewonnen met mooie rallys en af en toe een smashverdediging achter de rug om die we van Koen kennen. Xandra en Esther hadden een moeilijkere partij tegen Myke en Dorien. De eerste set werd er vooral te veel hard gespeeld wat niet effectief bleek te zijn. De tweede set konden de dames zich beter weren, maar konden de set helaas niet binnenslepen.

Na de dubbels stond het dus 1-1 en werd het tijd voor de singels. Ik (Harald) had een pittige partij voor de boeg tegen Alex Vlaar. Zoals altijd bij mijn singels werd er veel gerend en gesprongen over de baan. Helaas bleek dat niet voldoende te zijn om de wedstrijd binnen te kunnen slepen. Xandra moest tegen oud bekende Dorien Lups. Xandra begon wat onzeker in de wedstrijd en stond al snel aardig wat punten achter. Zij wist wel goed terug te komen van 11-6 naar 20-18. Helaas kon ze dit niet volhouden om de set te winnen. De tweede set kwam Xandra helaas ook moeilijk van de startblokken. De singels van Vincent en Meike gingen wel erg soepel en werden binnengesleept zonder veel stress. Het was nu tijd voor de mixen.

Harald en Esther speelden tegen Alex en Meike, een geducht koppel. Deze werd verloren in twee sets. Koen en Meike speelden een sterke mix tegen Marleen en Ewout. Vooral de tweede set was erg spannend, deze werd met verlenging gewonnen.

Al met al heeft FZ FORZA Amersfoort 4-4 gespeeld tegen Velo, waar Coach Arie erg tevreden mee kan zijn. Volgende week hebben we een weekendje vrij en daarna staat de thuiswedstrijd tegen Almere gepland op 21 oktober om 19:00. Bij deze wedstrijd kunnen we al jullie support gebruiken, want dit zal een lastige competitiewedstrijd worden!

Harald Hiemstra

« Terug

» Nieuws archief