Nieuws

Wedstrijdverslag BC Amersfoort 5 door de ogen van Daan Hoksbergen!

Vandaag moest BC AMersfoort 5 de lange reis maken naar Hengelo, voor de wedstrijd tegen Elo United. Zonder teamcaptain Renske, maar met invalster Anouk van Wijk waren ze gebrand om te winnen.

De aftrap was met de mannendubbel. Chris en Daan wonnen de eerste set nipt met 21-19. Dat deze krappe uitslag niet nodig was, bleek in de tweede set. Die wonnen de heren overtuigend met 21-7. In de damesdubbel hadden Nadia en Ismay hun dag niet. Ze streden voor wat ze waard waren, maar verloren helaas met 12-21 en 17-21.

Chris de laak liet in de heren enkel zien hoe vast hij kan spelen. Door de baas te zijn in het voorveld, kon hij de wedstrijd naar zich toe trekken met de standen 21-16  21-10. Nadia's singel is altijd een genot om naar te kijken. Ze speelde goed rond en maakte weinig eigen fouten. Het initiatief lag de hele wedstrijd bij haar. De uitslagen waren 21-12 en 21-14. Gilles kwam goed uit de startblokken in zijn singel. Na de eerste set met 21-9 makkelijk te winnen, was het zaak om goed gefocust de wedstrijd af te maken. Met iets meer moeite kon Gilles ook de tweede set winnend afsluiten met 21-14. Mooi detail: Gilles sloot beide sets af met een schijnbeweging die we nog nooit hadden gezien. Anouk moest singelen tegen een fysiek sterke dame. Op kracht zou ze de wedstrijd verliezen maar de kleine Anouk vloog over de baan en won de eerste set met 21-17. In een bloedstollende 2e set met veel lange rally's trok Anouk aan het langste eind.

Bij de eerste mix waren Daan en Ismay op dreef. De hele wedstrijd lieten Daan en Ismay goed aanvallend spel zien. De tegenstanders konden niet meer punten maken dan 12 in de eerste set en 16 in de tweede set. In de tweede mix leverden Anouk en Gilles een mooie pot. De wedstrijd was erg aantrekkelijk om te zien. Helaas waren de tegenstanders net iets te sterk voor dit gelegenheidskoppel. De standen 16-21 en 21-23 waren uiteindelijk in het voordeel voor Elo United.

Daan Hoksbergen

« Terug

» Nieuws archief