Nieuws

BC Amersfoort 4 - BCH 2 door de ogen van Richard van Winkoop!

Hier een kleine update rondom BC Amersfoort 4. (kampioensteam) Ons team bestaat uit de volgende talenten: Guusje de Vries, Kelly van Buiten, Lennart Bijkerk en ikzelf, Richard van Winkoop. We kunnen helaas niet beschikken over de vedette van het team, Lennart Bijkerk, die lang uit de running is vanwege een gescheurde enkelband. Dit wordt tot op heden prima ingevuld door andere clubgenoten. Onze eerste wedstijd werd gewonnen tegen Geldrop 1 met 7-1 en onze tweede wedstrijd werd met 6-2 gewonnen van Beca 4.

Afgelopen zaterdagmiddag 30 september om 14:00 uur was alweer onze derde wedstrijd van dit seizoen tegen de tegenstanders BCH uit Den Bosch. Op papier een lastige tegenstander, maar als je kampioen wil worden, moet je tegen deze tegenstanders de punten pakken Daan Hoksbergen viel voor Lennart in, daar waar Lennart als coach fungeerde tegen BCH. 

We begonnen met de dubbelpartijen. Dit ging de dames beter af dan bij de heren. De dames die in de eerste set nog wat tegenstand hadden (21-17), veegde de vloer aan met de dames in de tweede set (21-7). Bij de heren ging het daarentegen moeizaam. De heren kwamen geen moment lekker in het spel en verloren in de derde set met 20-22. 

Richard en Kelly beten het spits af met de singelpartijen. Kelly liet haar tegenstander alle hoeken van de baan zien en won zeer overtuigend met 21-2 en 21-7. De single van Richard ging aan het begin wat moeizaam en spannend, maar de tweede set kwam Richard geen moment meer in de problemen en sloot de set af met 21-11. Daan mocht daarna vlammen op de baan met zijn singel en speelde vooral slim zijn tegenstander uit. Na winst met 21-18 en 21-15 liep hij tevreden van de baan. Guusje speelde tegen een sterke tegenstander, maar liet zich niet van de wijs brengen en won solide de derde set met 21-14.

Met een 5-1 voorsprong begonnen wij vol vertrouwen aan de mixpartijen. Kelly en Richard waren een maatje te groot voor hun tegenstanders en wonnen in twee sets met 21-14 en 21-13. Guusje en Daan moesten het opnemen tegen een goed ingespeeld duo, waardoor zij niet het initiatief konden nemen in de wedstrijd en verloren met 19-21 en 9-21.

Met drie gewonnen wedstrijden staat BC Amersfoort 4 op de eerste plek. Wij gaan er alles aan
doen om deze plek te behouden! Volgende week mogen wij afreizen naar Gilze 1. Support is altijd welkom!

« Terug

» Nieuws archief