Nieuws

BC Amersfoort 3 – Victor Almere 2 door de ogen van Jan Nijkamp!

Aangekomen in de Juliana van Stolberg sporthal ging ik met knikkende knieën de trap op richting de kantine. Op het programma stond vandaag de competitiewedstrijd tegen Almere 2 ingepland. Een echte krachtmeting met één van de sterkere ploegen uit onze poule. Dat ik niet gerust was over de afloop van deze partij was duidelijk, maar onze spelers waren mede gelet op de goede verrichtingen in de eerder gespeelde wedstrijden en de huidige stand in de poule wat meer overtuigd van zichzelf en zagen een goed resultaat toch wel zitten.

Remco was wat laat deze middag. Hij werd opgehouden in het verkeer, maar kwam nog tijdig de zaal binnen lopen. Er was wat commotie omdat aangenomen werd dat we de heren in de single zouden wisselen. Remco had dit liever niet en Ilja had zo bleek later die omzetting niet doorgevoerd op het wedstrijdformulier, zodat alles bleef zoals het was.

Begonnen werd met de beide dubbelpartijen.Remco en Elano namen een voorsprong in sets en het leek op twee sets aan te komen. BCA stond met 18-16 op voorsprong, maar het liep helaas anders af en er moest een derde set worden gespeeld. De teleurstelling was aan onze jongens af te zien. In de derde set werd tegen een achterstand aangekeken en bij de interval stond het 7-11 en wisten we dat de winst nu verder weg was dan winst. Tim en Dennis maakten het daarna gedecideerd af. De damespartij was al wat eerder in tweede sets tot een einde gekomen. Ook daar was geen BCA winst gehaald, omdat de tegenstander gewoon wat doortastender speelde.

Ondanks het mooie weer van deze dag zag ik donkere wolken boven de sporthal samen komen. Omdat de heren een marathonpartij hadden gespeeld mochten ze nog even wat langer uitrusten. De dames speelden eerst hun beide enkelspelen. Lotte zette BCA weer op de kaart door een geweldige eerste set tegen Judith van Cruchten af te leveren. De tweede set ging er veel fout bij Judith en werd het voor Lotte veel makkelijker om te winnen.
Hè hè gelukkig de zon breekt weer door! Helemaal toen Anouk in de tweede set de sleutel had gevonden om de uiteindelijke winst in drieën te behalen. Wat een leuke partij was dat voor de veel fittere Anouk Molenkamp.
Heel erg leuk om je winst in deze partij van dichtbij te mogen meevieren. Toppertje.

De uitgeruste heren waren nu aan zet. Remco nam het op tegen Tim Vaessen en Elano kwam tegenover Dennis Steenland te staan. Kansloos zou je vooraf zeggen, maar niets was minderwaar. De in goede vorm verkerende Remco Pots legde Tim het vuur aan de schenen door gelijk brutaalweg de eerste set af te pakken. Ook in de tweede set speelde Remco goed, maar trok uiteindelijk wel aan het kortste eind. In de derde set wist Tim als eerste het 21ste punt te maken en won deze mooie gelijkwaardige strijd.

Elano had ook het goede spoor getrokken en kon goed mee met het spelletje tegen Dennis. Het kostte wel de nodige moeite maar het resultaat was er ook naar. Na drie sets in de overtime kon Elano met een krachtige brul de overwinning ophalen. Helaas bleek deze overwinning zijn tol te hebben geëist en kwam het spelen van de mix vanwege een blessure op losse schroeven te staan. Spijtig want samen met Lotte had hier nog best een puntje kunnen liggen.

Nu we niet meer konden winnen zouden Ilja Bakker en Remco nog wel voor een gelijke stand kunnen zorgen. Ik zal het kort houden en u vertellen dat deze wedstrijd in twee sets werd verloren Dat ging niet zonder slag of stoot, maar dat veranderd niets aan mijn verhaal.

Hopelijk valt de schade van Elano’s blessure mee en kan hij volgende week mee naar Groningen.

 

« Terug

» Nieuws archief