Nieuws

BC Amersfoort 3 – Beca 2000 1 door de ogen van Jan Nijkamp!

De Amersfoorters rekende vandaag op veel punten. Dit kwam vanwege de eerdere 8-0 nederlaag van Beca tegen Almere. De heren hadden betrekkelijk weinig moeite met hun opponenten uit Arnhem. Remco en Elano wonnen in twee sets. Ook bij de BCA dames Ilja en Anouk werd in twee sets gewonnen, maar zij stonden in beide sets tot het 18e punt op achterstand, maar wisten die achterstand net op tijd om te buigen naar winst.

Bij de heren nam Remco het op tegen Rolf. De BCA heer schoot direct uit zijn slof en nam een fikse voorsprong, die Rolf nooit meer kon inlopen. In de tweede set ging het tot de interval gelijk op, maar daarna was het Remco die erop en erover ging. Net als vorige week alweer een hele sterke partij. Elano nam het op tegen Sven Karssenbarg. De twee hadden vroeger in de jeugd wel eens tegen elkaar gespeeld, maar wisten niet hoe het vandaag ervoor zou staan. Sven ging goed van start en Elano kon niet echt vat op de wedstrijd krijgen. De interval werd goed gebruikt om Elano wat ander inzicht te geven en zo bleek later, dat die aanwijzingen goed uitvielen. Elano won niet alleen de eerste set, maar ook de tweede met overmacht.

Lotte is in ons team eerste dame en dan speel je tegen de beste dame van de tegenstander.
Vorige week had Lotte al laten zien dat het met haar spel wel goed zat. Ik kon helaas haar partij niet zo goed volgen, omdat ik bij de heren zat te lijnen. Na afloop zag ik wel een meisje met een rood aangelopen hoofd. Enigszins teleurgesteld. Ze had geknokt voor wat ze waard was, maar helaas had ze de derde set net niet op haar naam kunnen bijschrijven. Ze verloor deze met 20-22. Kop op meid, want met zo’n spelmentaliteit mag je van mij met een opgeheven hoofd van de baan afkomen. Dan Anouk Molenkamp. Vorige week had ze kunnen winnen, maar deed ze het niet. Wat zou er deze week met haar single gebeuren? Eerst maar eens wat lekkere klappen uitdelen. Nou dat ging gelijk goed, want Anouk nam direct wat voorsprong van een punt of 6. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar en zo liep ze uit naar 21-9. In de tweede set kreeg Anouk wat last van haar rug, maar ook met die opspelende rug kwam de overwinning niet in gevaar. Ze won deze met 21-16.

Remco en Ilja gingen lekker te keer in hun partij. Rolf en Mayke hadden in de eerste set geen antwoord op het geslepen spel van Ilja en de krachtexplosies (smashes) van Remco. Ja die waren vaak echt loeihard. Met 21-7 en 21-14 werd de winst binnengehaald. Tot slot namen Lotte en Elano het op tegen Sven en Carmen. We wisten dat dit koppel vanaf de eerste wedstrijd tegen Velo in een goede vorm verkeerde. Vandaag lieten ze die goede vorm herhaaldelijk op de mat zien. Ik vind Lotte echt geweldig aan het net, maar ook achterin weet zij zich er goed onderuit te slaan. Wat ik echt goed vind aan haar spel is dat zij precies weet waar ze de shuttle neer moet leggen om haar tegenstanders heel veel pijn te doen. Sven, maar vooral Carmen ondervond dat vandaag meerdere malen. BCA won deze mix met 9 en 16, wonnen overall met 7-1 en deden daarmee behoorlijk goede zaken qua stand in de competitie.

Volgende week zaterdag spelen we opnieuw thuis in onze sporthal en dan is de huidige koploper Almere thuis onze nieuwe tegenstander.

Kom ook eens lekker badminton kijken! (Jan Nijkamp)

 
 

« Terug

» Nieuws archief