Nieuws

Wedstrijdverslag BC Amersfoort 2 – van Zijderveld 2 Uitslag: 4 – 4

Jan Nijkamp was ook nu weer aanwezig bij de thuiswedstrijd van team 2 tegen van Zijderveld:

 

We hadden al heel lang uitgekeken naar deze returnwedstrijd.
Toen dachten we nog dat na deze wedstrijd de prijzen zouden worden verdeeld.
Die vooringenomen stelling bleek helemaal waar.
Maar BCA Team 2 kon toch geen kampioen meer worden?
Dat klopt want van zowel van Zijderveld, als #2 Almere waren al net iets te ver uitgelopen.
In theorie zou het nog wel kunnen, maar met de huidige wetenschap weet ik al dat een kampioenschap voor BCA niet meer tot de mogelijkheid behoort.

Dan de wedstrijden in deze onderlinge ontmoeting voor een “lege” Juliana van Stolberghal.
Voor de andere teams was de competitie namelijk al beëindigd en was het verder rustig in de zaal.
Gelukkig hadden de Amsterdammers redelijk wat supporters meegenomen en zelf zorgen we bij elke wedstrijd voor de nodige BCA hooligans.
De mannen Remco Pots en Elano Nijkamp die de uitslag van de uitwedstrijd nog vers voor op de hersenkwab hadden staan besloten vooraf een drankje (heerlijk helder) in te nemen.
Ik dacht nog: ”Wat moet dat voor een wedstrijd worden”.
Arjan Regtien en Norbert v. Barneveld de tegenstanders hadden daar niets van meegekregen.
Zij hadden hun zinnen gezet op een glas champagne later deze middag.
De wedstrijd verliep In een zeer hoog tempo. Zowel in de 1e als in de 2e set liep één van de teams  aan het eind met de winst weg. 21-15 en 16-21. Er kwam een 3e set en het bleef lang onduidelijk wie deze herendubbel zou gaan winnen. Het werd erg spannend maar Remco en Elano wisten de 3e set in de verlenging met 22-20 te winnen. Spannend maar wel erg lekker wanneer je dan weet te winnen.

Ook bij onze dames was het spannend Nikkie Hosseinnia en Mariëlle v.d. Woerdt hadden de 1e set gewonnen met 16-21, maar Sanne Schra en Ilja Bakker hadden in een veel betere 2e set de winst naar zich toe getrokken( 21-18 ). Zo ontstond een felle strijd voor de winst in de 3e set. Hoewel de uitslag van de herendubbel toen al bekend was konden onze dames dat huzarenstukje niet prolongeren.
Jammer dames jullie hadden de winst verdiend.

Harold speelde met veel inzet in de 1e set en moest pas in de verlenging zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander Lester Oey. In de 2e set kon Harald geen vuist meer maken en kon hij helaas geen 3e set uit het vuur slepen en werd het 11-21.
De jeugdige Meike Versteeg nam het op tegen de geroutineerde Mariëlle v.d. Woerdt.
In de 1e set zagen we dat beide dames hun opgelopen achterstanden beurtelings goed konden wegwerken. Hierdoor bleef het tot aan het eind erg spannend. De ervaring wist het op dat moment nog van de jonge blom te winnen, maar hoelang zou dat nog duren?
In de 2e set zagen we dat Meike toch een lekkere basis had gelegd voor de overwinning.
Zo won ze redelijk eenvoudig 21-13 de 2e set. Te vroeg juichen is niet goed, want uit mijn ervaring weet ik dat er dan nog van alles mogelijk is. Vandaag was dat niet het geval en sloeg Meike uit de losse pols op 20-15 nog een prachtig shuttletje voor het publiek om zo de wedstrijd te beslissen.
Haar trickshot had een beter lot verdiend, maar verrassend was die shuttle zeker, maar helaas belandde de shuttle tegen de netband. Het bleek uitstel van executie want het daarop volgende punt kwam wel op naam van Meike 21-16. Gefeliciteerd!
Remco Pots zat opnieuw lekker in zijn vel. Na de gewonnen herendubbel had hij nog een 2e rekening te vereffenen. Maikel Spruyt  was zijn tegenstander en kon in de 1e set nog aardig volgen 21-18.
In de 2e set liet Remco het BCA publiek applaudisserend op de banken staan en won overtuigend de herenenkel met de klinkende cijfers 21-14.
Sanne Schra vocht dapper in haar partij tegen Nikkie Hosseinnia en kwam in beide sets nog wel even goed in de wedstrijd terug om het publiek er nog even in te laten geloven. Helaas kon Sanne niet doordrukken en er een 3e set uit halen, want anders…..

Het stond 3 tegen 3 en daarmee was het voor van Zijderveld nog niet zeker dat zij lijstaanvoerder zouden blijven. Almere, die later deze avond nog tegen Trilan zou spelen, zou bij een ruime overwinning nog kunnen stunten.

Ilja en Harald namen het op tegen Linda Chen en Norbert van Barneveld.
Harald en Ilja speelden goed in die 1e set en hielden goed druk op de shuttle.
En wanneer Ilja uit zwaar weer kon worden gehouden, dan maakten ze voldoende punten.
Dat verliep goed in de 1e set en de BCA-mix won met 21-16. Wat er nou in die 2e set veranderde weet ik niet precies, omdat ik als lijnrechter op de andere baan was beland, maar Ilja en Harald  verloren dik met 11-21. Hmmm.
Een van de spannendste 3e sets speelde zich hier af. Alles werd uit de kast gehaald.
Norbert kon zijn emoties een aantal keren niet beheersen en had hier zomaar een kaart voor kunnen krijgen, maar de Duitse scheidrechter was mild t.o.v. de van Zijderveld speler. Ik zag dit seizoen een referee die voor een minder geval de kaart toonde (Dat is toch zo Remco).
Afijn als je tegenstander dat gaat doen dan is de wedstrijd vaak beslist. Zo ook in deze partij.
Ilja en Harald wonnen de 3e sets met 21-19.

Ook op de baan van Meike en Elano was het reuze spannend geweest.
Geweest ja, want ze wonnen de 1e set met 24-22, maar waren in de 2e set kansloos tegen
Nikkie Hosseinnia en Lester Oey ( 10-21 ). In de 3e set had ons koppel meer aandeel in het spel en werd het nog reuze spannend, maar uiteindelijk wonnen Nikkie en Lester de 3e met 15-21.

De gekoelde champagne werd vanavond door het team van Van Zijderveld niet geopend.
Toch maar even gebeld met Almere en daar zou Trilan achter staan met 0-7 en met die stand wist Almere in de laatste wedstrijd toch nog Kampioen van onze poule te worden.
BCA heeft morgen (zondag 12 februari) nog de inhaalwedstrijd tegen Roosterse op haar programma staan en aangezien ik bij deze uitwedstrijd niet van de partij kan zijn wens ik jullie veel succes om de 3e positie in de poule veilig te stellen. Dat moet lukken.

Bedankt voor een heel geslaagd seizoen. We hebben als supporters (familie) bijna wekelijks van jullie prestaties kunnen genieten. Ik zou er voor tekenen om er nog zo’n seizoen aan vast te plakken.
Ik spreek daarvoor de wens uit. Uw altijd meekijkende schrijvende fotograferende en filmende paparazzi 

 

« Terug

» Nieuws archief