Nieuws

Door de ogen van Lennart: Amersfoort3 – Velo 2 "Strijden voor lijfsbehoud"

Een hele belangrijke avond zou dit worden voor team 3 van BCA. Terwijl de uitslag van deze inhaalwedstrijd voor tegenstander VELO 2 weinig uitmaakte, moest team BCA 3 bestaande uit Dennis, Nick, Lennart, Romy en Thirza strijden om degradatie te voorkomen. De positie van BCA 3 was wel behoorlijk gunstig om niet als één van de laatste twee teams te eindigen, maar in degradatiewedstrijden weet je het nooit…

Om degradatie te voorkomen moest BCA vier partijen winnen. De vrouwendubbel van Romy en Thirza gaf hiervoor een goede start door Marit Willemsen en invalster Veda Diemel met 12 en 18 te overklassen. De herendubbel was meer aan elkaar gewaagd, wat blijkt aan de uitslag van de eerste game (26-24 voor Nick en Lennart). Het was een dubbel waar hard werd gestreden, ook al was het spel niet altijd even mooi van beide kanten. Gelukkig werd ook de dubbel in het voordeel van BCA besloten door de overige twee games te eindigen met 15-21 en 21-16.

 

Onze dames Thirza en Romy mochten hierna het veld betreden in de twee vrouwenenkels. Romy domineerde de eerste game met diepe slagen naar het achterveld en solide spel, maar moest tijdens de tweede en derde game toegeven aan het aanvallende spel van Veda: 21-13, 15-21 en 13-21. Thirza mocht het opnemen tegen Marit. Thirza stond goed te spelen en won steeds meer duels aan het net naarmate de wedstrijd vorderde. Thirza won haar single met 21-17 en 21-15.

Nog één puntje was maar nodig, dat moest toch te doen zijn? Eerst moest Lennart het opnemen tegen Rikkert Suijkerland, een speler met veel ervaring en behoorlijk op dreef in het enkelspel in de eerste divisie. Van tevoren was al bekend dat dit een zware kluif zou worden, maar doordat Lennart zich goed aan zijn tactiek hield en solide speelde wist hij nog bijna te winnen: 17-21,21-17 en 17-21.

Dennis maakte het in zijn single tegen Thomas Spanbroek zeer spannend door met 13-5(!) achter te komen in de derde game. Vanaf dat moment ging het gas erop bij Dennis, Thomas raakte behoorlijk uit zijn “flow” die hem naar een voorsprong van 13-5 heeft gebracht. Dennis won door een grote comeback met 21-18 de derde game. Na deze wedstrijd stond het vast: BCA 3 is veilig!

Wat erg leuk was aan het vervolg van de wedstrijd is dat de supporters die zijn gekomen zeer fanatiek bleven aanmoedigen en mede hierdoor het team er vol voor bleef gaan tijdens de gemengd dubbels. Dennis en Thirza waren vanaf het begin van de wedstrijd dominant met zeer aanvallend spel en wonnen dan ook met 21-16 en 21-7. Ook gingen Nick en Romy in de andere mix tegen Rikkert en Marit tot het uiterste. Deze mix was op een hoog tempo, hoogstaand tactisch niveau en bovenal veel strijdlust wat bij iedere BCA speler vanavond aanwezig was. Met minimale verschillen trok BCA ook nog deze laatste mix naar zich toe met 19-21, 22-20 en 22-20.

 

BCA 3 moet nog één wedstrijd spelen, maar deze zal niet meer invloed hebben op de ranglijst in poule 1 van de eerste divisie. Namens BCA 3 willen we de supporters die aanwezig waren ontzettend bedanken! 

« Terug

» Nieuws archief