Nieuws

Wedstrijdverslag Beca 2000 1 – BC Amersfoort 2

Jan Nijkamp was weer aanwezig bij team 2 en verzorgde het volgende wedstrijdverslag:

 

Vanmorgen was ik een beetje laat van de fitness terug en moest ik mij haasten, want BCA speelde een uitwedstrijd in Arnhem. Dus eerst naar huis en de filmspullen gepakt.
Ik had het plan om de mix van Meike en Elano op te nemen, want zij hadden de laatste 2 wedstrijden wat mindere uitslagen behaald.

Om 14.02 uur parkeerde ik de auto bij sporthal De Malburcht. Beide teams waren net klaar met de warming-up (inspelen) en een paar seconden later werden de teams door de scheidrechters aan het publiek voorgesteld.

Remco en Elano speelden tegen Rolf Oostenbrink en Stanley van der Burgh
Ilja en Sanne speelden tegen Cynthia en Mayke.
De heren hadden een slechte start en hadden de groots mogelijke moeite om in de 1e set
hun punten te scoren. Zowel Rolf als Stanley van Beca 2000 speelden verbazend goed.
Onze mannen bleven steken op 18 punten.
In de volgende set ging het iets beter en was de ban gebroken en dat bleek voldoende
om de 2e en 3e set te winnen 19-21 en 18-21. Maar het was wel close.
In de damesdubbel ging het net even anders. Ilja en Sanne wonnen de 1e set met 18-21, maar kwamen er in de 2e set niet meer aan te pas 21-11. What happend Ladies? (wie was jullie coach?)
O sorry Meike. In de 3e set hadden de BCA dames weer “de focus” terug en speelden een prachtige partij die eigenlijk winst in de 3e set had moeten opleveren en als ik zo begin dan begrijp je al dat we die 3e set toch hebben verloren. Jawel, helaas met 22-20 en dat was erg sneu.

Dan maar kijken hoe Harald Hiemstra het er vandaag vanaf zal brengen. Ik heb het even voor u nagevraagd Harald verloor dit seizoen 2 keer (v. Zijderveld uit en Almere uit) en de rest werd in winst omgezet. In de ontmoeting tegen Beca 2000 was Rolf de tegenstander en daar moest onze Har toch even aan de bak. De 1e set leek het nog wel voor de wind te gaan 16-21, maar in de 2e set bracht Rolf het meegereisde BCA-publiek toch aan het twijfelen. Gelukkig was Harald as steady as a rock en bracht hij ook de 2e set met 23-25 op zijn naam. Lucky you!!

Meike Versteeg was gebrand op een goed resultaat en had er geen rekening mee gehouden dat haar tegenstandster erg lang stand kon houden. De opgelopen achterstand kon in de 1e set net worden rechtgezet op 20-20. Het duurde nog tot 24-26 toen Meike de 1e set besliste.
De 2e set was voor ons qua score verloop wat minder spannend, maar om nou te zeggen dat Mayke Welten werd afgeschud? Nee, dat dan weer niet. Wel lekker gewonnen, dat dan weer wel.

Remco moet een lekkere middag hebben gehad, want als je met 10 en 13 je tegenstander verslaat, dat moet toch een lekker gevoel geven met het aankomende NK-2017 op komst.
Sterke partij van Remco. 
Zou Sanne klaar zijn voor een revanche van de dubbel? In de 1e set lag de winst voor het grijpen, maar liep het aan het eind toch uit op een deceptie. Sanne was daarom in de 2e set goed van slag en kon zich niet revancheren en liep tegen een nederlaag aan. 21-19 en 21-14. Kop op meisje.

De gemengd dubbelspelen waren spannend en succesvol. Heel jammer kan ik niets van deze wedstrijden laten zien. Zoals eerder gemeld was ik laat vertrokken en had ik wel de camera in de tas gedaan, maar het SD-Kaartje vergeten in de camera te schuiven en dan wordt het zonder zo’n kaartje onmogelijk om iets op te nemen. Ik kan u wel vertellen, dat beide BCA heren zeer dwingend, agressief en er boven op zaten. U begrijpt dat ik daar dan niet de dames mee bedoel.
Nee, niet de dames. En het was ook niet zo dat zij in stilletjes in een hoekje zaten, natuurlijk niet zij zorgden voor het afstoppende werk en deden dat naar behoren.
 

Meike en Elano wonnen in tweeën 21-23 en 23-25.
Ilja en Harald wonnen in drieën van Cynthia en Kjelt.       
Ondanks onze 2-6 winst blijft het spannend in de poule en rijst de vraag of we de huidige 3e plaats ook over 2 weken kunnen vasthouden.
Een week na het NK 2017 komt van Zijderveld 2 op bezoek en moeten we nog wel even die
oorwassing van de heenwedstrijd rechtzetten. Smashing2 en van Zundert Velo3 zitten in de wachtkamer, net als Victor Almere, die bij een gunstige uitslag zelf nog Kampioen kan worden.    
Mocht je verhinderd zijn, dan kun je dit zeker weer kunnen lezen in het wedstrijdverslag van BCA2.

Heel veel succes aan alle BC Amersfoort spelers op het NK-2017.
Ik hoop jullie vrijdag allemaal op de gevoelige plaat vast te leggen.

« Terug

» Nieuws archief