Nieuws

Amersfoort verliest van Duinwijck en is definitief uitgeschakeld voor het kampioenschap

Zondag speelde Amersfoort uit bij Duinwijck en werd er met 5-3 verloren. De helft van de wedstrijden gingen in 3 sets dus het publiek heeft zich kunnen vermaken. Dit betekent wel dat de kopmacht uit de keistad geen kans meer heeft op de play-offs en dus het kampioenschap

De partij begon met een prachtinge mannendubbel met mooie rallys waarin Koen/Vincent zich goed aan de eigen tactiek moesten houden om de overwinning binnen te halen. Het is knap om te zien dat Koen bijna zonder smash deze dubbel kan dragen. Ook Renske/Xandra wisten hun partij te winnen van Dorien Lups en invalster Mandy Lenderink. In de eerste twee sets was het een spannende partij, maar in de 3e set was Amersfoort duidelijk de betere partij.

Edwin mocht aantreden tegen Jordy Hilbink en hij wist goed te anticiperen, alleen waar hij de vorige partij nog wist te winnen, moest hij deze close laten gaan. Voor het publiek was dit wel een fantastische partij om te zien met mooie rallies. Op de baan ernaast wist Debora Jille een setje af te snoepen van Akvile, die in de 2e en 3e game duidelijk liet zien wie er de baas was. Waar Vincent de afgelopen partijen overduidelijk van Jerry wist te winnen kon hij deze keer niet in zijn spel komen en won Jerry daarom ook afgetekend. Xandra wist na een aantal partijen in 3 sets verloren te hebben de partij ditmaal in winst om te zetten. Ze won van Dorien Lups en tekende voor de 3-3 waarmee de mixen werd ingegaan.

Koen had toch nog veel last van zijn schouder waardoor er vooral verdedigd moest worden. Dit leverde mooie rallies op, maar er kon niet gescoord worden. In de 2e mix moest er geprobeerd worden om de stand weer gelijk te trekken. Helaas werd er twee keer aan het korste eind getrokken met de kleinst mogelijke verschillen

De uitslag was 5-3 voor Duinwijck waardoor Amersfoort definitief laatste is geworden in de kampioenspoule. Volgende week zaterdag speelt de kopmacht haar laatste thuiswedstrijd om 19:00 in de Juliana van Stolberghal. Kom allen kijken voor de laatste wedstrijd van het seizoen!

« Terug

» Nieuws archief