Nieuws

BCA 2 vs Smashing 2 door de ogen van Jan Nijkamp

BC Amersfoort 2 – BC Smashing 2      4 – 4

De wedstrijden tussen beide verenigingen staan altijd garant voor leuke wedstrijden.
Ook vandaag zou dat weer het geval zijn, want in de poule was het team uit Wijchen ons al op 
1 puntje genaderd. Wel is het zo dat BCA nog een inhaalwedstrijd te goed heeft tegen BC Roosterse.
 

Bij de herendubbel speelden Remco en Elano in het juiste ritme en wisselden elkaar goed af.
Luuk en Alex boden goed tegenstand, maar wisten geen set in winst om te zetten en verloren 
in 2 sets van 15 en 16.


Bij de damesdubbel was het uitermate spannend, omdat beide teams één set had gewonnen.
In de 3e set konden Ilja en Sanne dat niveau niet meer vasthouden en was het voor hen een teleurstellend slot. Demi en Sheraga waren best tevreden met de setstanden 21-23 21-17 7-21.


Harald Hiemstra was weer helemaal hersteld van de blessure aan zijn schouder en dat was direct te zien in zijn partij tegen Luuk van Renswouw. Harald liet Luuk niet in zijn spel komen en stond al gauw ruim voor met 11-3. Na de interval kwam Luuk wel wat beter terug in de wedstrijd, maar was de opgelopen achterstand te groot om de winst van de 1e set naar zich toe te trekken. Harald won met 21-15.
In de 2e set leek Harald wat meer moeite te hebben en stond met 9-11 achter bij de interval.
Harald kon nog een tandje bij zetten en liep weer mooi uit naar 20-15 en kreeg 5 matchpoints.
Even later kreeg Harald onverwachts een setpoint tegen en had alle geluk uit de wereld toen Luuk zijn service daarna in het net sloeg. Luuk leek daardoor even uit het veld geslagen en op zo’n stand is dat fataal. Harald won ook de 2e set nipt met 23-21.


Meike Versteeg nam het vandaag net als in de heenwedstrijd op tegen Demi Lensselink.
Toen kon Meike in 3 sets de winst mee naar huis nemen. 
Vandaag kon Meike dat niet bewerkstelligen. Demi won in 2 sets van 14 en 18.
Ook Sanne had in Wijchen al weten te winnen, maar vandaag had Sanne een andere tegenspeelster mocht het vandaag tegen Sheraga Bounin opnemen. Sanne speelde goed en wist veel shuttles binnen de afgesproken lijntjes te houden en ook de services vielen vaak in het juiste vak.
Dat zie ik soms wel eens anders bij Sanne, maar als ze haar eigen fout percentage laag weet te houden, dan stijgen haar kansen op de winst en zo zagen we Sanne in 2 straight sets van 15 winnen.
Hou deze stijl vast in de komende weken. (Jammer dat je Paps dat  vandaag niet heeft kunnen meemaken).

En toen stond Remco Pots er nog voor zijn single tegen Dirk Terpstra. Vorige week wist Remco in de Eredivisie tegen AviAir Almere nog een set in de single af te dwingen bij zijn invalbeurt. 
Met die wetenschap vooraf is zijn winst tegen Dirk van vandaag ook geen verrassing te noemen.
Je moet het nog wel even doen. En dat deed Remco en de winst bleef in Amersfoort met de setstanden 21-16 en 21-11.
Na 6 partijen stonden we toch mooi op 4 punten en Smashing op 2.

De eerste mix speelden Ilja en Remco tegen Alex en Demi. De 1e set werd te makkelijk uit handen gegeven, maar daar stond een fraaie 2e set tegenover en werd een 3e set gespeeld om een winnaar aan te wijzen. Het werd in die 3e set niet meer spannend, omdat Demi en Alex een niet te overbruggen voorsprong hadden genomen en uiteindelijk de winst pakten met 11-21 in die 3e set.


De 2e mix werd gespeeld door Meike Versteeg en Elano Nijkamp. Zij speelden tegen Sheraga Bounin en Dirk Terpstra. Sheraga en Dirk pakten de 1e set met 17-21 en Meike en Elano herpakten zich en wisten de 2e set (21-19) thuis te houden. Ook in deze partij dus een 3e set. Net als in de 1e mix van Remco en Ilja werd ook hier een te grote achterstand opgelopen en kon onze spelers alleen de score op het einde nog op 4 verschil houden. Winst zat er helaas niet in vanmiddag.


Hoewel we vooraf nog dachten aan een kleine overwinning kunnen we achteraf tevreden zijn met het vertoonde spel en dit gelijke spel van 4 – 4. Met 1 wedstrijd minder gespeelt blijft BCA team2, nog steeds 3e in de poule en houd het BC Smashing ook na vandaag nog altijd achter zich. En dat is weer mooi gedaan.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Beca2000. 


Ik wens jullie allemaal een prettige trainingsweek.      
 

« Terug

» Nieuws archief