Nieuws

BC Amersfoort 2 – BC Trilan 1 4 – 4

Wedstrijdverslag door Jan Nijkamp:

 

And the story continues.
Toen ik zaterdagmiddag de zaal in liep was er een jeugd handbal wedstrijd aan de gang.
In de kantine aangekomen vertelden ze mij dat het die middag nog gekker zou worden.
Na de badmintoncompetitie en voor de Eredivisie wedstrijd zou er nog een handbalwedstrijd plaatvinden.

Dan maar gauw de zaal op orde brengen en snel beginnen.
Hoewel alle spelers aanwezig waren werd het mij duidelijk dat Harald vandaag niet kon meespelen.
Dus waren er enkele aanpassingen doorgevoerd in de opstelling.

Natuurlijk niet in de beide dubbel wedstrijden.
Hier zagen we Ilja en Sanne spelen, nou ja ik zag daar alleen de 3e set en dan pas na de Interval, vanwege mijn drukke werkzaamheden als lijnrechter bij de mannen dubbel partij, maar
daarover straks meer.
Ilja en Sanne hadden de 1e set verloren en de 2e set gewonnen en stonden op het moment dat ik kwam kijken dik voor en er leek geen vuiltje aan de lucht; we zouden de dames dubbel binnen halen.
Hoe anders zou dit even later aflopen. Ik meen dat onze ladies nog met 18-13 een voorsprong hadden. Kort daarna 18-18 en 20-20. Hoe is dat nou mogelijk dames. Speelden de dames uit Limburg dan zo veel beter? Nou nee. Waren Ilja en Sanne dan opeens bevangen door nervositeit? ……..
Okay dat is dan duidelijk. Voorbeeld? 
Rachelle serveert op Sanne. Sanne is van mening dat de shuttle buiten het service vak gaat belanden, maar Ilja denkt: Hey die service is voor mij, en slaat de shuttle terug naar de overkant.
Eerlijk gezegd heb ik dat sinds de jeugd niet meer gezien. Hahaha.
Ach, dat is balen en het zou leuk zijn wanneer je de wedstrijd aan het einde toch nog zou winnen, maar dat zat er vandaag helaas niet in. Verloren met 22-24 in de 3e set.
Dat moet een ROT gevoel zijn, of een ander 1 lettergreep woord met 3 letters.

De herendubbel had een gelijkwaardig oplopend telraam. Eerst scoorde Remco en Elano, en daarna brachten Teun en Andy de telling weer in evenwicht. Na 16-16 waren het toch de Amersfoorters die het voordeel thuis hielden. De 2e set verliep niet anders wat resulteerde in 21-17 en 21-16.

De 1e heren enkel en de 1e dames enkel werden door Remco en Sanne verloren.
Remco had het na 2 sets wel gezien en Sanne kon haar spel van de 1e set niet vasthouden en verloor de 2e en de 3e set met 2x 17. Iets waar Sanne vooraf helemaal geen rekening mee had gehouden.

Na de versnaperingen van Robert kwamen de 2e heer en dame in actie. Ik had plaats genomen achter de baan van Elano en zo bleek later had ik de partij van Meike niet kunnen waarnemen.
Maar na een korte briefing met Meike’s moeder kan ik je melden dat Meike zeer lekker had gespeeld, vooral in de 1e set vertelde ze mij. Hahaha. Toen ik zojuist de uitslagen er op na sloeg begreep ik dat Macey in die 1e set was afgedroogd met 21-2. Over de 2e set werd niets gemeld dus denk ik dat Meike de partij in de 2e set beheerst heeft uitgespeeld en won met 21-11.
Goed gedaan meis.
 

Het was alweer enige tijd geleden dat Elano een single partij had gespeeld, dus denk ik dat hij enigszins gespannen begon. Tijdens de wedstrijd ging het eigenlijk best wel goed en nam Elano direct al een 11-2 voorsprong en was het later niet zo vreemd dat hij won met 21-10 .
De 2e set werd iets spannender, maar Andy kon alleen in den beginne een kleine voorsprong nemen. Aan het slot van de 2e set was het toch de speler van Amersfoort die met 21-16 de winst opeiste.
Lekker man.

En toen stond het geheel tegen mijn verwachting in ( Ik was van mening dat hier een monster uitslag mogelijk was) 3 tegen 3. Elano en Meike moesten de winst pakken, omdat Remco (invaller voor Harald) en Ilja hun partij prima hadden gespeeld en in 2 sets 21-17 en 21-15 wisten te winnen. Jammer dat ik van die partij niets heb kunnen zien, vanwege het lijnen bij de wedstrijd van Elano en Meike.
Ik kan over deze mixpartij kort zijn, omdat de winst van deze partij er vandaag niet in zat.
Niets lukte bij de BCA spelers en daar stond een goed spelend duo van BC Trilan (Macey en Teun) tegenover. Macey kon door goed aan het net te spelen haar revanche pakken voor het verlies van haar enkelpartij. Gauw vergeten en er voor zorgdragen dat het in de volgende match thuis tegen BC Smashing 2 en een week voluit trainen weer helemaal op orde is. Succes allemaal en tot zaterdag.   

« Terug

» Nieuws archief