Nieuws

Amersfoort komt gehavend uit dubbel weekend

Zaterdag speelde Amersfoort thuis tegen Velo en werd er met 4-4 gelijk gespeeld. Ondanks dit goede resultaat waren coaches Joely en Arie niet geheel tevreden omdat zowel Koen als Edwin geblesseerd raakte en zij in de wedstrijd zondag in Almere geen beroep op hen konden doen. Deze wedstrijd werd met 6-2 verloren en mede hierdoor bezet de kopmacht uit Amersfoort nu de laatste plaats in de kampioenspoule.

Amersfoort - Velo

Tegen Velo legde Koen en Vincent een prima partij op de mat, waarbij in de 2e en 3e set de juiste taktiek werd gevonden door minder vlak in te spelen. Daarentegen kwamen de dames niet goed in haar spel, waardoor ze de gehele wedstrijd tegen een achterstand aankeken. Edwin mocht aantreden tegen Alex Vlaar en hij wist goed te anticiperen, alleen in de 3e set begon Alex erg sterk en pakte een voorsprong die hij niet meer weg gaf. In de 2e mannenenkel had Vincent geen kind aan Ewout Beukers. Ook bij de dames werden de punten netjes verdeeld, want waar Debora won van Lisa moest Xandra haar meerdere erkennen in Imke van der Aar. Ook beide partijen waren spannende 3 gamers. En net zoals bij de overige partijen werden ook de mixen netjes verdeeld. Koen had veel last van zijn schouder en moest in de 2de set helaas opgeven. Eerste set probeerden ze nog de gaten op te zoeken en namen veel risico - maar het ging echt niet meer. Luc en Renske speelde een wedstrijd met een aantal goede punten series, belangrijkste was om shuttles neer te blijven leggen. Het bleef dicht bij elkaar maar op het einde liep het Amersfoortse duo goed uit. 

Almere - Amersfoort

Zonder een spelende Koen en Edwin werd er zondag afgereist naar Almere en Remco Pots was de vervanger. Hij mocht gelijk aan de bak samen met Luc tegen Dave en Adam Hall. Dit werd redelijk eenrichtingsverkeer vanuit Almere en Amerfoortse duo kon geen partij bieden. Ook de dames keken al snel tegen achterstand aan en konden niet genoeg tegenstand bieden. Na de dubbels mocht Vincent de baan op en speelde een spannende partij tegen Leon, waar Vincent in de 3e set zijn spel weer vond en gedecideerd won. Remco speelde ook een goede partij tegen Aram, door vooral in de 2e set een goede tactiek aanhield. Helaas ging de 3e set alsnog naar Aram. Xandra speelde tegen Manon Sibbald, maar kon niet winnen gezien Manon net op tijd op gang kwam in de 2e set. Debora had haar vorm lekker te pakken het weekend, speelde een sterke partij en trok knap de overwinning naar zich toe. In de mixen moest geprobeerd worden om alsnog gelijk te maken, maar helaas zat dit er niet in. Zowel Vincent/Debora en Luc/Renske wisten geen vuist te maken tegen hun tegenstanders uit Almere. 

Er staan nog 2 partijen op het programma (22-01 uit naar Duinwijck & 28-01 thuis tegen Almere). Daar zal geprobeerd worden het seizoen goed af te sluiten en daarbij is alle steun welkom. 

« Terug

» Nieuws archief